Singel | Lag | Matcher | Närmast flagg | Longdrive | Bilder
Förgoopen
Höstgoopen 2013

Goopen 2013
Datum: 27-30/6 (vecka 26) Lannalodge
130702
Goopen 2013
Ännu ett Goopenmästerskap är lagt till handlingarna. I alla fall på banan. Ännu återstår en del på hemsidan. Siffror ska ut, vinnare ska hyllas och bilder ska ge oss återblickar på det som upplevts. Vad gäller prestationerna så blev det en rysaravslutning i singeltävlingen där sista putten skulle komma vara helt avgörande.

Men det är lika bra att vi tar det från början. Goopenhelgen 2013, som vi alla längtat efter, var här. Det var ett laddat och uppsluppet gäng som samlades på Mosjö GK eller Örebro City golf & country club om ni så vill. Det var här första rundan, som var en scramble, skulle spelas. Sex matcher två mot två var de förutsättningar som gällde. Kaptenerna plockade ut lagen för Nord resp Syd och när röken skingrats på Mosjös slagfält stod Syd i ledningen med 4-2. Färden fortsatte efter runda 1 mot det som var huvudmålet för Goopen 2013. En plats som var känd för alla som var med redan 2003 då Goopen senast var på besök i Örebro. Klubben heter numera Lanna lodge. En mycket fin bana i bra skick väntade på oss. Svårscorad, svårputtad och lång, i alla fall för den stora massan skulle det visa sig.

Fredag i Goopen innebär singelspelets första runda och matchspel. 36 håls golf väntar deltagarna. Kaptenernas val under torsdagskvällen avgjorde ordningen och vem som spelar mot vem i matchspel. Efter rundan var det ett getingbo av spelare i toppen. Sex spelare inom två slags marginal. Henrik Lundqvist och undertecknad i knapp ledning på 75 slag netto. Varav en skulle behålla ledningen hela tävlingen då första rundan skulle visa sig vara hans sämsta. I lagtävlingen knappade Nord in en poäng och ställningen var efter två rundor 9,5-8,5 till Syd. Efter matpaus och nya val av kaptenerna var det dags för runda två i singel och tre i lagtävlingen. Tävlingsform denna gång poängbogey/bästboll. Henkes fina stabila spel höll i sig även runda två men i ensam ledning var han inte. Denna gång var det debutanten Ola Linnteg som hakade på och de två delade ledningen på 147 slag netto. I lagtävlingen tog Syd tillbaka sin tvåpoängsledning och ställningen inför slutrundan var 13-11 till Syd.

Sista rundans tävlingsform var återigen matchspel och Nord taggade igång för att plocka de poäng som behövdes för seger. Men Syds stabila lagmaskin hackade inte det minsta. 13-11 blev till slut 20-14 när alla bollar räknats samman. Syds elfte seger var därmed ett faktum. Riktigt starkt lagspel som vanligt från Syd. Vad gällde singelspelet så var det en ny utmanare på gång för Henke att klara av. Adam Grane som inför rundan låg hela sex slag efter ledaren spelade nu briljant golf. Men nog borde det kanske inte behövt bli så spännande på sista hålet som det blev. Fyra slags ledning för Henke med ett hål kvar alltså. Vad händer då? Det är ju longdrive som ska avgöras och det är svårt för en som vunnit detta tre gånger tidigare att låta bli satsningen mot en fjärde seger. Första bollen skickas out av Henke och det blir nog lite nervdaller, även om dom inte har riktigt koll på läget i bollen. Väl framme på green, där slag fem blivit något långt, så ska sjätteslaget chippas in från svårt läge i nedförslutning i tjockt gräs. Det är en chipp som går förbi hål och stannar på green men lämnar en ytterst lång putt för sju i. Henke höll dock nerverna under kontroll och sänkte den avgörande långputten på artonde green inför övriga som samlats runt hålet och tog därmed sin första singelseger. När scoren räknats samman så skilde endast ett slag före tvåan Adam Grane som slagit till med en score på fantastiska 69 slag netto.

Vid en summering av Goopen 2013 så tar alltså Syd sin elfte lagseger. Det är en fantastisk lagmaskin som levererar år efter år. Henke Lundqvist tar sin första singelseger med en riktigt bra score på en tuff bana. Bra puttning lade grunden till segern enligt honom själv. Granes vassa slutrunda tog upp honom på en mycket fin andra plats. På tredje plats hittar vi debutanten Ola Linnteg. Den andra debutanten, Christian Hjertsson, tog en poängplats i maratontabellen med en fin sjunde plats. Närmast flagg på hål 3 vanns av Niclas Blom. Det var hans första seger i denna deltävling. Longdrive på artonde sista rundan vanns, också för första gången, av Adam Grane.

/Peter Lindqvist

 

 

 

 

130617 Goopen 2013
Vi närmar oss med stormsteg Goopen 2013. Endast 9 dagar och 16 timmar återstår i skrivande stund. Här till höger presenteras lagen som dom kommer se ut på Lanna och Mofors med första start den 27 juni kl 12.40.

Förslag på meny
Torsdag: ”Lodge burgare”
Fredag: ”Het vitlökspasta med tigerräkor”
Lördag: ”Oxfilé, potatiskompott & ädelostsås”

Tidsschema
Torsdag 27/6

Torsdag spelar vi på Mosjön 12.40-13.30 med ett besök på Dormy (öppet till 19.00) på vägen dit för dom som vill. Efter rundan på Mosjön åker vi vidare till Lanna för incheckning. Middag efter ankomst till Lanna och sedan kaptenernas val.

Fredag 28/6
Frukost
Runda 1: Peggränna, exakt tid bestäms på plats men första start mellan 07:00-08:00
Lunch, kaptenernas val ca 12.00
Runda 2: Första start 14.20
Middag mellan 19.00-20.00

Lördag 29/6
Frukost
Runda 3: Första start 10.00
Lunch Riktlinjer för lunchen styrs upp på plats
Eftermiddagen fria aktiviteter
Avslutningsmiddag (3-rätters) och prisutdelning runt 18.00-19.00

Söndag 30/6
Frukost
Utcheckning 10.00
Städning och sänglinne samt handuk ingår.

INFO
Alt. 1 Timmerstuga: 2385+115=2500:- (max 14 platser, först till kvarn)
Alt. 2 Hotellby 3185+115=3300:- (max 14 platser, först till kvarn)
Mer info om de två alternativen följer längre fram i texten det som kan noteras är att i Hotellbyrummen finns det badrum i rummen. Däremot om man väljer timmerstugorna finns det ett gemensamt hus med toaletter och duschar. Men som sagt allt står längre fram i texten.

I dessa priser ingår:
- Boende 3 nätter
- 3 greenfee (2 fredag och 1 lördag)
- 3 middagar
- 3 frukostar
- Lakan och linnen
- Städning
- Priser
- Hemsidekostnad, gravering av bucklan, m.m.
DET SOM INTE INGÅR I PRISET ÄR greenfeen på Mosjön och luncherna på fredag och lördag

Anmälan
Det går nu bra att anmäla sig till Goopen 2013. Kontonr får ni i nyhetsbrevet alt ringer till Tom om ni inte fått nyhetsbrevet.
Anmälan: OBS! Anmälan är giltig först när man betalat in 500:- på kontot. (betalning 500:- = anmälan). Sen är det viktigt att resterande pengar betalas innan den 24 maj och det betyder: 2000:- för alt. 1 och 2800 för alt. 2 (mycket viktigt att detta sköts då reglerna är enligt nedanstående text).

Lannalodge regler:
För att bokningen ska vara definitiv skall Ni 30 dagar innan ankomst Om förskottsbetalningen inte är oss tillhanda kan Er bokning komma att avbokas utan vidare tillsägelse. Skulle avbeställning ske 29-15 dagar innan ankomst betalas 25% av bokningens totala pris tillbaka och vid avbokning senare än 14 dagar innan ankomstdag återbetalas inget. Vi erbjuder Er att ersätta betald plats med ny gäst utan extra kostnad.
Incheckning från 15.00. Utcheckning senast 10.00 söndag.

Övrigt
RELAXAVDELNING
Vår relaxavdelning är gemensam varför Ni måste bära badkläder. Här finns en bar med fullständiga rättigheter. Egen alkohol är EJ tillåtet. Relaxen ingår inte i våra paket utan förbokas för 100 kr per person. Priset på plats är 160 kr per person i mån av plats. Våra behandlingstider är begränsade varför det är viktigt att Ni förbokar Er tid.

HOTELLBY STANDARD - BEKVÄMT EKONOMIBOENDE 3300:- (EXKL GREENFEE TORSDAG SAMT 2 LUNCHER)
Det finns tre olika storlekar på rummen:
Pitchen och Slicen som är tvåbäddsrum
Lobben och Wedgen som är fyrbäddsrum (Lobben har även ett gemensamt utrymme med soffa och bord)
Duffen som har åtta sängar fördelade på fem sovrum (Duffen har även ett gemensamt utrymme med fåtöljer och bord)
Alla rummen är nyrenoverade under 2010/2011 och har helkaklade badrum med dusch och toalett. Ett nytt och frächt boende för dig som vill ha ett billigare alternativ med lite mer bekvämlighet. Lakan och städning ingår. Här är det tillåtet med djur. Rummen har inte AC.

TIMMERSTUGOR – BUDGETBOENDE 2500:- (EXKL GREENFEE TORSDAG SAMT 2 LUNCHER)
Våra fräscha timmerstugor färdigställdes under 2009. I två av stugorna finns det 4 bäddar i dalainspirerade våningssängar och i tre av stugorna finns 2 st resårbäddar av skönaste sort samt en skinnfåtölj. Toalett och dusch finns precis utanför med egen nyckel som delas av stugorna, men det går även bra att använda klubbhusets omklädningsrum. Lakan och städning ingår. Ett perfekt boende för den som vill ha ett billigt alternativ. Här är det tillåtet med djur. Stugorna har inte AC.

/Goopen

Lag Nord
Johan Östman
Jonas Karlsson
Ove Larsson
Martin Kruse
Peter Lindqvist
Mikael Larsson
Lars Dahlin

Johan Hedberg
Erik Nordgren
Niclas Blom
Henrik Lundqvist
Mats Källberg

Lag Syd
Peter Bergestål
Jakob Kruse
Stefan Norling
Anders Kruse
Tom Wester
Adam Grane
Per Lindberg
Daniel Thunstedt
Tommy Åberg
Ola Linnteg
Andreas Pernhall
Christian Hjertsson

24
spelare