Singel | Lag | Matcher | Närmast flagg | Longdrive | Bilder
Höst-Goopen
Minigoopen

Goopen 2009
Datum: 3-4/7 (vecka 27) Torreby GK
090710 Torreby är mästerskapet där två saker inte kommer att glömmas i första taget. Vädret som var det bästa i Goopens historia. Riktigt varm och sol från början till slut. Men det som i första hand kommer att ligga kvar i minnet, främst för nordarna kanske, är att dom äntligen lyckades bryta den totala dominans Syd stått för i mästerskapet.

Efter åtta raka lagsegrar tog det slut. När första och andra rundan var avklarade såg det ändå ut som om det skulle sluta som vanligt. Syd ledde då med  9,5 mot 7,5. Dom som varit med förr vet dessutom hur sista dagen brukar sluta. Syds sista dag är oftast deras starkaste. Oddsen var alltså kraftigt emot nordarna även denna gång. Nord ledda av sin kapten Dahlin, som dessutom i gästboken veckan innan mästerskapet lovat att Syds stora krossardag skulle byta skepnad, ville annat. När näst sista bollen kom in och nordarna Blom och Jensa båda lyckats vinna sina matcher var ställningen 13-13 och helt oviss. Då började diskussionerna gå heta uppe på verandan. Ute på banan återstod endast en boll, två matcher. Eftersom Källberg hade avgjort sin match tidigt behövde Bergestål vinna mot den fyrfaldiga mästaren och tillika Nords kapten Dahlin. När så ledarbollen närmade sig green på artonde och resten av de båda lagen fick klart för sig att Dahlin hade segrat bröt jublet ut. De elva röda nordarna jublade tillsammans efter kapten Dahlin sänkt mästerskapets sista putt. 2009 års sista dag var det alltså Lag Nord som visade upp det starkaste psyket. Via sju matchsegrar en oavgjord och endast tre segrar för Syd kom så första inteckningen i bucklan.

Annars började allt på torsdag eftermiddag med den obligatoriska inspelningsrundan. Tävlingsformen var poängboogie i tremannalag där lag Martin, Lindberg & Östman visade sig starkast. Funderingar finns att även torsdagens runda ska bli en del av mästerskapet. Mer om detta kommer i så fall senare.

I singelspelet har det sällan figurerat så många kandidater till förstaplatsen som det gjorde i år. Efter fredagens första runda hade Lindbergs gamla caddie Bergestål tagit första platsen tätt före Källberg och debutanten Leif Sipilä på en fin tredje plats. Spelfavoriten och debutanten (förutom sista rundan i LGK 2008) fanns först på 10:e plats. Efter lunch och några bägare var det dags för runda två i den nästan tropiska värmen. När den andra rundan summerades bestod topptrion av idel ädel adel. I topp var det tre gamla mästare som hade tagit över medaljplatserna, Dalle, Jake och Bollvirtuosen. Där Dalle i andra rundan visade mästarklass med en 68a. Hela sällskapet hade efter det grillafton och gick till sängs för att ladda för sista dagens avgörande.  När det började dra ihop sig fanns det två grabbar kvar som gjorde upp om singelsegern i Goopen 2009. Dessa var Niclas Blom och den regerande mästaren Mats Källberg. Det blev en repris på historiens första HöstGoopen där Källberg som nu hade sista putten för seger på artonde green. Blomen lyckades även denna gång gå segrande ur striden och fick några timmar senare höja den åtråvärda bucklan i skyn. Återigen tack var lägre hcp än Källberg då båda slutade på samma antal slag.

De andra två pristävlingarna Närmast flagg och Longest drive gjordes upp på hål 16 och 18. Först ut var Närmast flagg där Nords kapten Dahlin visade bäst precision och la upp bollen drygt 1.30 från pinnen. Den längsta driven på 18:e hade Källberg som med sin utsökta teknik la upp kulan i luften och lät den sväva upp mot den exalterade publiken.
2009 var alltså året då det i historieböckerna kommer noteras att Nord avbröt Syds åtta år långa segerrad och dessutom gav 10-års jubileumet ytterligare en dimension av intresse.  Ett jubileum som vi tror det är många som ser fram emot. Avslutningsvis kan man säga att Torreby har potential att bli det bästa mästerskapet hittills. Vi avvaktar och ser vad de fem i panelen har att säga om årets mästerskap.

/Tom & Peter

090629 Bettingen Som vanligt blir det betting och här ska vi försöka analysera samtliga spelare. (siffrorna är de tre sista placeringarna i goopen där endast maratonplaceringar (1-8) räknas) Oddsen är våra förslag och kommer inte har något med den riktiga bettingen att göra. Läs mer ::..

090623 Golftider Goopen 2009:
Torsdag 2/7 13.30 - 14.10 (5 bollar) (inspelningsrundan)
Fredag 3/7 06:40 – 07:20 bollränna (6 bollar) (runda 1)
Fredag  3/7  14.10 - 15.00 (6 bollar) (runda 2)
Lördag   4/7  9.30 - 10.20 (6 bollar) (runda 3)
Som vanligt för dom som har priser till prisbordet kan lämna in det på torsdagen. Utförligare schema kommer senare.

090526 Information och priser:
Prisförslag 1: 2700:-
Torsdag: Inspelningsrunda på eftermiddagen (tid kommer senare) + logi
Fredag: 1 greenfee + lunch + middag + logi
Lördag: 1 greenfee + lunch +  2 rätters middag + logi
Söndag: Hemfärd

Prisförslag 2: 2500:-
Enda skillnaden är att greenfeen för torsdagens inspelningsrunda dras av

I båda förslagen ingår
- Städning av rummen
- Sängkläder, handdukar
- Tröja
- Priser

Mer detaljerat schema kommer senare men samlingen sker redan på torsdagen den 2 juli för kaptenernas val i matcherna. För de som vill betala in direkt går det utmärkt att göra det, annars är senaste datum fredag den 26 juni.
Bank: Handelsbanken
Kontonummer: 342 824 198
Cleringnummer: 6501
Skriv ert namn när ni sätter in pengarna (ni kan även smsa 070-6323285 när ni satt in pengarna)

Det vi skulle behöva omgående är storlek på tröja. Samt ifall ni vill äta frukost i restaurangen som ligger i samma byggnad som vi bor i kostnad för det är 55:-. Annars finns det kylskåp på varje rum där man kan bunkra egen frukost.

Länk till Torreby GK: http://www.torrebygk.se

Har ni några frågor hör av er daniel.thunstedt@goopen.se, tom.wester@goopen.se

Vid eventuella frågor eller anmälan ring eller maila:
Tom: 018-323 523 • 070-632 32 85 tom.wester@goopen.se
Tuna: 08-656 55 76 • 070-745 34 36 daniel.thunstedt@goopen.se
Tävlingsmoment:
Singeltävling, lagtävling men även longdrive och närmast flagg den tredje rundan. Andra rundan spelas både som singel och bästboll, pb (poäng bogey).
Tävlingsregler:
Singeltävlingen slag minus handikapp (slopen räknas) avrundas uppåt. Lagtävlingen matchspel, slag minus handikapp (slopen räknas). Exempel: Dalle hcp 7, Tom hcp 18 vid detta tillfälle får Tom ett slag extra på hcp-hålen 1-11 (18-7=11) alltså de elva svåraste hålen har Tom ett extra slag på.

Lag Nord
Ove Larsson
Martin Kruse
Jonas Karlsson
Jocke Ericson

Lars Dahlin
Johan Östman
Mats Källberg
Per Fagerström
Jens Sylsjö
Niclas Blom
Ola Sundén

Lag Syd
Jakob Kruse
Daniel Thunstedt
Tom Wester
Peter Bergestål
Per Lindberg/
Urban Jansson

Adam Grane
Stefan Norling
Vesa Linjamaa
Anders Kruse
Mats Spansk
Leif Sipilä


22
spelare