Singel | Lag | Matcher | Närmast flagg | Longdrive | Bilder
Höst-Goopen

Goopen 2008
Datum: 27/6-28/6 (vecka 26)

080629 Goopen 2008 är slut Mästerskapet är över för den här gången. Lite overklig känns det. En hel del roliga stunder och riktigt bra golf, ja inte från alla hela tiden kanske, har vi fått skåda denna helg. Men framför allt så har vi en hel del härliga minnen att blicka tillbaka på under vår väntan på mästerskapet 2009. I lagmatchen slutade det som vanligt kan man kanske säga. SYD visade återigen sin styrka på sista dagen och tog åttonde segern. Man kan fråga sig vad Nord ska hitta på för att vända den trenden. Årets topptrio i singelspelet har gjort en riktiga bra helg spelmässigt där vinnaren från början till slut var MATS KÄLLBERG. Tvåa var Erik Linton och på tredje plats placerade sig Peter Bergestål. Den som kom sist och fick dricka ur pokalen, som treditionen kräver, var för andra gången, ove larsson. Longdrive avgjordes på Rättviks hål 7 runda 2 och vanns av HENRIK LUNDQVIST som därmed tog sin andra inteckning i ld. Leksands hål 16 var skådeplatsen för "Närmast flagg". Denna vanns av JONAS KARLSSON. Hel hel del mer finns att säga om detta mästerskap och det kommer att dröja ett tag nu då det blir lite stiltje då det är semestrar med sol, bad och golf som hägrar men håll ut och ha en trevlig sommar.

080625 SMSfrågan inför Goopen 2008 En sms fråga skickades ut dan före mästerskapet. Den löd "Vem blir 1a, 2a, 3a resp outsider i årets mästerskap. 14 svar kom in. Läs hela listan här ::..

080618 Uppdaterat program Nu har programet för mästerskapet 2008 uppdaterats något. Nu finns också lite info om vilka luncher mm som ingår i priset samt vad som inte gör det. Läs mer ::..

080618 Goopens inspelsrunda på torsdagen Det blir hela 25 av 30 som kommer att delta i torsdagens inspelsrunda. Startiderna för torsdagen är uppbokade med 10 minuters mellanrum kl 14.00-15.00. Efter rundan följer middag och kaptenernas uttagning till förstarundorna ca 19.30.

080516 Logi på Goopen 2008 Var övernattningen kommer ske under Goopen 2008 har inte framgått tidigare men det är klart var. Vi kommer att övernatta i Rättviks golfby. Buss är bokad att ta oss till Leksand där mästerskapet kommer avgöras på lördagen. Hela programmet ::..

080417 Programmet Hela programmet till årets mästerskap har nu gått ut via mail. Allt kommer du nu även att kunna hitta här på goopen.se. Läs mer ::..

080408 Kaptenerna anmälda Vi kan nu meddela att såväl Lag Nords, Lars Dahlin, som Lag Syds kapten, Mats Spansk, nu är anmälda.

080320 Mästerskapsbana 2008 klar För tredje gången kommer Goopen att avgöras på Rättvik. Rättvik tillsammans med Leksand är nu utvalda att bli årets mästerskapsbanor. På fredagen vecka 26 blir det dubbelrunda på Rättvik och på lördagen avgörs det hela med en runda på Leksands GK. Som förberedelse inför mästerskapet sker som vanligt en inspelsrunda på torsdagen för dom som vill och kan. Det sker troligen i form av scramble eller liknande. Mer info gällande priser mm kommer inom kort.
Rättviks hemsida ::..
Leksands hemsida ::..

080316 Nord och Syd Lagen börjar ta form redan nu. 18 anmälda spelare och då har det ännu inte avslöjats vilken som blir årets mästerskapsbana. Rykten cirkulerar visserligen för fullt på "nätet". Nord- och Sydlagen hittas nu här tv. Små justeringar kan komma då det i första hand gäller att få lika många i varje lag.

080116 Anmälda Redan nu börjar anmälningarna till Goopen 2008 ramla in. Detta trots att det inte ens är klart var mästerskapet avgörs än. Anmälningar görs till Tom via valfritt medie. Anmälda spelare redovisas här i kolumnen till höger.

080103 Nedräkningen har startat Då var det spikat. Datumet för Goopen 2008. Mästerskapet kommer även detta år avgöras vecka 26 som är fredag 27 och lördag 28 juni. Platsen är inte riktigt klar än men alternativ diskuteras och priser ska tas fram. Dessa kommer på hemsidan så snart det blir klart.

Tävlingsmoment:
Singeltävling, lagtävling men även longdrive och närmast flagg den tredje rundan. Andra rundan spelas både som singel och bästboll.
Tävlingsregler:
Singeltävlingen slag minus handikapp (slopen räknas) avrundas uppåt. Lagtävlingen matchspel, slag minus handikapp (slopen räknas). Exempel: Dalle hcp 7, Tom hcp 18 vid detta tillfälle får Tom ett slag extra på hcp-hålen 1-11 (18-7=11) alltså de elva svåraste hålen har Tom ett extra slag på.

Lag Nord
Ove Larsson

Mikael Wahlström
Jonas Karlsson
Lars Dahlin (K)
Matts Hansson
Mikael Larsson
Martin Kruse

Johan Hedberg
Per Fagerström
Mats Källberg
Peter Lindqvist
Henrik Lundqvist
Joakim Ericson
Torsten Andersson
Johan Östman

Lag Syd
Anders Kruse
Tom Wester
Peter Bergestål
Jakob Kruse
Daniel Thunstedt
Per Lindberg
Erik Nordgren
Adam Grane
Erik Linton

Urban Jansson
Jerker Bäcklin
Vesa Linjamaa
Mats Spansk (K)
Johan Kruse
Stefan Norling

30
spelare