Singel | Lag | Matcher | Närmast flagg | Longdrive | Bilder

Goopen 2006
Datum: 14-15/7 (vecka 28)
Med många minnen att blicka tillbaka på avslutades Goopen 2006. Det sjätte i ordningen innehöll ny singelsegrare, ny longdrive- och närmast flaggvinnare. Dock kunde lag Syd hålla undan och ta sjätte raka lagsegern.

Årets mästerskap bjöd alltså på samma lagvinnare som tidigare. Lag Syd är omutliga och tog sjätte raka segern. Imponerande! Efter två rundor var det jämt, 13-13. Sista rundan var det dock inget snack. Endast två matcher vanns av Nord sista dagen. Nords genomklappning innebar näst största segern för Syd och endast 2002 har segern varit större.

I singeltävlingen var Lars “Dalle” Dahlin återigen favorit. Redan första dagen var det dock klart att han skulle få det jobbigt att behålla titeln. Det var istället en debutant som var i topp efter mycket bra spel. Johan Östman slog till med lägsta scoren i GoOpens historia. En 63 runda netto. Över tre rundor hade han dock sin överman. Det var någon som lovade redan förra året i Idre att han skulle komma tillbaka detta år och vinna. Och visst blev det så. Jakob Kruse vann till slut två slag före Magnus “Monken” Pettersson. Som trea hittar vi “bollvirtuosen” Mats Källberg. Årets klättring tillskriver vi Urban Jansson som tog sig från 25 till 11:e plats sista rundan. Årets ras får däremot Ove Larsson ta på sig. Från 7:e efter första tog han sig via 13:e till 25:e plats när krutröken lagt sig. Resultat (snittet) i helgens singelspel var annars det fjärde bästa i Goopens historia:

1 Rättvik 2001
78,86
2 Idre 2005
79,41
3 Lanna 2003
80,23
4 Omberg 2006
80,59
5 Rättvik 2002
82,66
6 Åhus 2004
87,71


Även i longdrive hittar vi en ny vinnare. Debutanten Vesa Linjamaa slog till med en monsterdrive på artonde. Att andra slaget hamnade i bäcken (eller var det en flod Sockan?) har mindre betydelse. I närmast flagg hette vinnaren kapten Mats Spansk som annars hade en tung helg i singelspelet.

Fyra debutanter bjöd årets mästerskap på. En av dom var dessutom i topp efter två rundor. Johan Östman orkade dock inte riktigt hålla ihop i tredje rundan utan tappade till en fin fjärde plats. Av övriga debutanter utmärkte sig även Vesa Linjamaa som alltså vann longdrive competition. Även Erik “Spik i foten” Linton utmärkte sig på sätt och vis. Han är den första i mästerskapets historia som fått dispens för golfbil. Med ett spikhål i foten är det tufft att gå fyra rundor.

Alla kan nog blicka tillbaka på en helg med många skratt och trevliga ögonblick. Som summering kan man nämna några saker som kanske sticker ut, förutom golfen. Tunneln på Linton av Jerker, Fagerströms tal, som enligt Tuna kommer att få Robert Gustafsson att bli grön av avund, Lindqvists utslag!? på hål 11 som hamnade kort om gul tee, golfbrännorna, Tunas jägarbränna, bad i Vättern. Tur att ingen gjorde hoppet från klipporna. Det hade förmodligen inte varit någon succé. Dessutom får vi inte glömma vädret. Vädret var det bästa i Goopens historia, sol från en klarblå himmel i stort sett hela helgen. En riktigt fin bana var det också. Snygga tröjor till båda lagen dessutom. Enda negativa som står att finna var en grinig starter samt det långsamma spelet första dagen. Spelet rättade vi till och startern var snart glömd när vi kom in i baren och träffade den övriga personalen.

Programmet v 28 ::..
Banguiden ::..
Hemsida ::..
Oddset
Se hur det spelades, hur mycket, på vem och av vem.
Singelspelet ::..
Longdrive ::..

Lag Nord
Torsten Andersson
Lars Dahlin (k)
Per Fagerström
Matts Hansson
Johan Hedberg
Jonas Karlsson
Martin Kruse
Mats Källberg
Mikael Larsson
Ove Larsson
Peter Lindqvist
Anders Pettersson
Johan Östman

Lag Syd
Adam Grane
Urban Jansson
Anders Kruse
Jakob Kruse
Per Lindberg
Peter Bergestål
(caddie)
Vesa Linjamaa
Erik Linton
Jerker Bäcklin
Christoffer Olsson
Magnus Pettersson
Mats Spansk (k)
Daniel Thunstedt
Tom Wester

26

spelare
+ 1 caddie

 

Tävlingsmoment:
Singeltävling, lagtävling men även longdrive och närmast flagg den tredje rundan.
Tävlingsregler:
Singeltävlingen slag minus handikapp (slopen räknas) avrundas uppåt. Lagtävlingen matchspel, slag minus handikapp (slopen räknas). Exempel: Dalle hcp 7, Tom hcp 18 vid detta tillfälle får Tom ett slag extra på hcp-hålen 1-11 (18-7=11) alltså de elva svåraste hålen har Tom ett extra slag på.