Singel | Lag | Matcher | Närmast flagg | Longdrive | Bilder

Goopen 2005
Datum: 5-6/8 (vecka 31)

En FANTASTISKT fin tävling på en fantastiskt vacker bana är avslutad. Det femte Goopen-mästerskapet i ordningen är nu avgjort. Väntade och oväntade saker fick vi som var med uppleva både på och utanför golfbanan.

Det var bättre resultat överlag detta år. Många förbättrade sig betydligt mot föregående mästerskap. Något nytt skulle också testas av tävlingsledningen detta år. En kapten för vardera lag utsågs innan mästerskapet. Något alla tyckte var bra. Det gav ett extra spänningsmoment i tävlingen och matcherna analyserades både före och efter dom var spelade. GoOpens första kaptener var Lars Dahlin för Nord och Mats Spansk för Syd. Kaptenerna hade gjort ett bra jobb för det var många matcher som var jämna. Lagsegern gick som vanligt får man kanske säga till Lag Syd och Mats Spansk som kapten. Segermarginalen blev 1 poäng tillgodo för Syd.

Singelsegern gick även den till en tidigare vinnare. Smått otroliga fyra segrar av fyra till omöjliga Lars "Dalle" Dahlin. Jakob Kruse gav dock hårt motstånd och kom in på samma score efter tre spelade rundor. "Dalles" lägre hcp gav honom segern. För övrigt andra gången han vinner på lägre hcp. 2002 var det Per Fagerström som hade samma score men för högt hcp. Jakob lovade att spela ner sig till nästa år för att inte råka ut för samma sak igen. Även i singelspelet fick vi uppleva en ny företelse. Per Lindberg med caddie. Kanske får vi aldrig uppleva Peter Bergetål som caddie igen. Han tyckte detta var så roligt att gärna återkommer nästa år, då som spelare.

De nya spelobjekten longdrive och närmast flagg gav en favorit- och en skrällseger. Lars Dahlins långa drive på hål 12 gav segern. Här krävde en klocka för det var ett par riktigt fina utslag och många fairwayträffar på detta vackra hål. Även greenträffarna på närmast flagghålet, det fjortonde, var fler än på länge. Helt ospelad, förutom tio kronor av honom själv, var det Peter Lindqvist som vann denna deltävling. Andra segern av för honom fyra möjliga. Kanske något bortglömd i förhandssnacket.

För att summera mästerskapet så var det en otroligt rolig helg, något alla säkert håller med om. Alla har vi minnen att tala om för en lång stund framöver. För att påminna om några: Spanskens eagle på hål 2, Monkens boll som fastnade i lilla tallen på 18, 11 bollar i havet av Micke L, Monken och Linken (eller vad säger du Spansk), Tunas avslagna åtta på 8:an. Listan kan göras hur lång som helst. Mycket hände även utanför banan. Lindbergs nakengolf på vandrarhemmet, Fagerström läsning av strokesavern i sömnen mm mm.

Karta:
Karta med avstånd.
Sök själv ::..
Oddset
Se hur det spelades, hur mycket, på vem och av vem.
Singelspelet ::..
Longdrive ::..

Gästspelare ::..

Lag Nord
Jonas Karlsson
Ove Larsson
Mikael Larsson
Henrik Lundqvist
Johan Hedberg
Lars Dahlin (K)
Per Fagerström
Peter Lindqvist
Torsten Andersson


Lag Syd
Tom Wester
Daniel Thunstedt
Per Lindberg
(Peter Bergestål,
caddie)
Jakob Kruse
Mats Spansk (K)
Anders Kruse
Adam Grane
Urban Jansson
Magnus Pettersson

18
spelare
+ 1 caddie

 

Tävlingsmoment:
Singeltävling, lagtävling men även longdrive och närmast flagg den tredje rundan.
Tävlingsregler:
Singeltävlingen slag minus handikapp (slopen räknas) avrundas uppåt. Lagtävlingen matchspel, slag minus handikapp (slopen räknas). Exempel: Dalle hcp 7, Tom hcp 18 vid detta tillfälle får Tom ett slag extra på hcp-hålen 1-11 (18-7=11) alltså de elva svåraste hålen har Tom ett extra slag på.

Kostnader

Alt 1:
Tre nätter/Tre frukost/En middag (fred)/En 3-rätters (lörd) 825:-
Två greenfee+buss till och från golfbanan fred och lörd 720:-
Matchtröja/priser/gravering av pokal 155:-
1700:-
Alt 2:

Tre nätter/Tre frukost/En middag (fred)/En 3-rätters (lörd) 825:-
Tre greenfee+buss till och från golfbanan fred och lörd 720:-
Matchtröja/priser/gravering av pokal 155:-
Separat lagtävling Scramble torsd em greenfee+pris 300:-
2000:-
Alt 3:

Vid tidigare ankomst är priset som alt 2+logi och frukost 125:- och greenfee 290:-/extra dag
Caddiepris
Tre nätter/Tre frukost/En middag (fred)/En 3-rätters (lörd)
Priset gäller del i flerbäddsrum.
Buss till och från golfbanan fred och lörd
865:-
Övrig fakta

2005 är det femte året för Goopen.

Läs här Tom Westers minnen från de år som passerat.

Karta:
Karta med avstånd.
Sök själv ::..

 

Info om Goopen 2005 som pdf ::..