080818
Volvo Master Amateur

Peter

Det går fortsatt bra för Peter Bergestål i tävlingar. Tillsammans med Jimmy Leek (frus barn) så har det blivit avancemang i Volvo Masters Amateur. Paret började med att vinna klubbtävlingen på Leksands GK tidigare i somras och följde upp det med ytterligare en seger i regionfinalen i Mora den 13 augusti.

Nu väntar Sverigefinalen i Båstad i slutet av september. Närmare bestämt 24-28 september. Totalt har över 20.000 spelare på drygt 100 klubbar deltagit i denna tävling i år och nu återstår 8 herrlag och 8 damlag, totalt 32 spelare. Sverigefinalen blir en 5 dagars golf-orgie menar Peter som nu liger i hårdträning för att komma i superform till finalen, där segrande lag, samt segrande singelspelare går till Världsfinalen som avgörs i Spanien i slutet av oktober.

Den 24/9 inleds denna golfhelg med en inspelsrunda och övernattning på Hotel Skansen, ett stenkast från hamnen och granne med tennisbanorna. Själva lagtävlingsdelen i Sverigefinalen pågår över 36 hål, torsdag 25 och fredag 26 september, med 18 hål/dag. Spelformen är fyrboll bästboll. Där endast segrande lag alltså tar en plats i Världsfinalen. Inte nog med att det kan bli en lagfinal, chansen till avancemang som singelspelare finns också för Peter och Jimmy. En tävling paren får på köpet så att säga. På lördagen den 27:e avgörs singeltävlingen med två platser, bästa dam resp herre, i potten till Världsfinalen.

Och det finns anledning att var taggad till Sverigefinalen. Världsfinalen som också spelas över 36 hål avgörs nämligen första dagen på La Quinta Golf & Country club och de avslutande 18 hålen på anrika Valderama Golf club. På söndagen 2 november kommer spelarna dessutom att följa proffsens sista runda i Volvo Masters som inbjudna VIP-gäster. Det kan nog bli en höjdare. Allt är dessutom betalt till såväl Sverige- som Världsfinal.

Vi får säkert anledning att återkomma i detta ärende då det i kombination med Peters tävlingsinstinkt och utvecklingskurva finns chanser till avancemang trots, troligen, hårt motstånd. Efter den 27:e vet vi om det blir spel i Spanien för Bergestål/Leek.

Goopen.se önskar lycka till och hoppas få rapportera om ytterligare framgångar i detta mästerskap för paret.

/Peter Lindqvist