050424
Micke Larsson, först ut 2005?

Vissa i Goopen-gänget har redan varit ute och provat svingen medans andra inte ens har tagit klubborna ur vinterförrådet. Micke Larsson tillhör den första kategorin och han har redan spelat en tävling. Detta i en tävling som arrangerades av hans jobb, Scania under slutet av vecka 15 (16-17/4). Dessutom visade det sig att Micke är en potentiell vinnare av GoOpen 2005.

Micke är laddad inför årets golfsäsong och han berättar att det ska satsas i år. -Jag ska inte vara hemma i onödan i år. Jag kommer att vara på golfbanan så ofta jag kan och träna, berättar Micke och får en blick av sambon Jessica. Suget efter golf är stort. - Det kan man lugnt säga. Jag är så golfsugen så det finns inte. Och det blev inte mindre efter Skåne, berättar Micke vidare. Arrangör av golftävlingen var Scania Sibbhult och platsen var Blekinge. Vägen dit gick genom ett stormpiskat landskap. Att det varit storm här i vinter märktes tydligt. Själva tävlingen spelades över två dagar på två banor. Lördag 16 och söndagen 17 april. Sölvesborg och Östra Göinge. Östra Göinge känner alla fjolårsdeltagare av GoOpen till. En tuff bana där det var relativt långt att gå mellan vissa hål.

Tid för träning fanns innan tävlingen för resan gick redan på onsdagen mot sydligare trakter. På torsdagen var det Sölvesborgs skogsbana som skulle synas. Det var en bana som till mångt och mycket påminde om hemmabanan Rättvik. En skogsbana med mycket tall. - Slog man snett var det ingen större fara då det var relativt lätt att hitta bollen, tyckte Micke. Men det var smala fairways. Greenerna led fortfarande av en del vinterbränning och var bruna på sina ställen. På fredagen var det dags för Degeberga. Även den bekant för de som deltog i fjolårets tävling. En bana där undertecknad hade stora problem. Kommer i dagsläget inte ihåg en enda fairway- eller grenträff. Nu var ruffen inte lika bestraffande utan mer beskedlig. Inte för att Micke låg där så ofta. Anledningen stavas drivern. Mickes driver var het. - Den bästa klubba jag haft, säger han om sin Cobra 400. - Men även puttern känns bra, tillägger han. Då förstår ni anledningen till att Micke är en potentiell vinnare av GoOpen 2005. Något han även själv tror, men det återkommer vi till senare.

På lördagen var det dags för tävling. Slagtävling minus slopen var det alltså som stod på programmet. Banan var densamma som det spelats en träningsrunda på under torsdagen. Deltagande lag var Sibbhult, Oskarshamn, Södertälje och Falun. Det visade sig att Södertälje hade en riktigt vass spelare med i tävlingen. På Sölvesborg hade han 0 slag. - Han var ju dålig, var Mickes smått ironiska kommentar. Det var också denna spelare som segrade i både lördagens och söndagens tävling. Att formen är bra så här i början av säsongen visade Mickes fjärde plats i lördagens tävling. Av 50 tävlande. Riktigt bra. Med en bra score dessutom. Exakt antal slag har jag ingen anteckning på men det var ca 5-7 över egna handicappet. Söndagens tävling avgjordes på Östra Göinge. Här var greenerna snabba och gröna till skillnad mot Sölvesborgs vinterbrända greener. Mycket stabilt spel även denna runda, ända till hål 17 det vill säga. Ett ödesdigert slag out ledde till 8 i och fem över hålets par. Nu slutade rundan ändå på fina 77 netto. Fem slag över eget handicap på banan. Tyvärr kunde han inte vara kvar till tävlingens slut men han var ganska säker på en topp tio placering. Naturligtvis var det ändå en nöjd Larsson som lämnade Blekinge med angenäma minnen. - Det gick riktigt bra för att var första rundorna, konstaterar Micke.

Till årets GoOpen har Micke en favorit. - Är Dalle med är han favorit. Vad vi andra än gör så vinner den där jäkeln, menar Micke. Ja ja, vem kan protestera mot det. Ett par outsiders finns.

Mickes outsiders är:
1 Johan Hedberg. En spelare som inte deltog förra året och har toppat formen med två års spel på Nya Zeeland.
2 Micke Larsson. Ja, efter helgens spel tror han en hel del på sig själv i toppen av GoOpen. Med en driver som fungerar bra och en het putter så är det inte alls omöjligt. - Det känns bra i år. Dom ska få sig en omgång, är Mickes kommentar om att sätta sig själv som outsider.

I lagtävlingen hoppas han kanske mer än tror på seger. - Vi har inte varit riktigt nära men det är dags i år för Nord att vinna. Kanske får han rätt. En sak vet vi i alla fall. En och annan krona i GoOpens betting landar säkert på Micke som vinnare efter denna artikel.

Av Peter Lindqvist

Fotnot: Även Ove skulle varit med till Scanias tävlingar i Skåne. Tyvärr blev han sjuk ett par dagar innan och fick stanna hemma. Inget formbesked från honom därmed.

Mer om Micke Larsson
18 snabbfrågor ::..
Mickes sida ::..