100921
Källberg representerar Sverige

World Golfers Championship Äntligen har då en Goopare blivit uppmärksammad på landslagsnivå. Nu har personen i fråga inte alls blivit uttagen till världsfinalen i World Golfers Championship utan här krävs det bra spel i såväl kval som Sverigefinal. Fem spelare från Sverige, en i resp hcp klass, har kvalificerat sig till världsfinalen i Hua-Hin, Thailand 30/10-6/11 där 35 länder deltar. Goopen.se presenterar stolt Maaaaaaaaaaaats Källberg.

För att nå världsfinalen i Thailand har Mats gått via kvalspel i rikstävlingar. Bra spel i kvalet har sen tagit honom till en Sverigefinal. Dit kvalificerade sig endast sex spelare i varje hcp-klass vad goopen.se erfar. Tuffa premisser således. Väl i finalen, en Sverigefinal som för övrigt avgjordes på Kyssinge Golf den 18 september, var det endast seger som gällde. För det var så att endast segraren kvalificerade sig sen för vidare spel i världsfinalen. Mats vann där alltså sin klass som var hcp 0-5. Riktigt imponerande. Mats representerar nu alltså Sverige och Goopens färger i Hua-Hin, Thailand med start den 30 oktober.

World Golfers Championship är en tävling som startades 1995 och där självaste Arnold Palmer är patron samt Seve Ballesteros är Honorary Chairman of the Advisory Board. Vad det är får ni lista ut själva. Tävlingens ambassadörer går inte heller dom av för hackor. Här hittar vi namn som Liselotte Neumann, Jesper Parnevik, Catrin Nilsmark, Mathias Grönberg, Peter Hedblom, Per Ulrik Johansson, Fredrik Jacobson, Joakim Haeggmann. Respekt!

Finalen avgörs som det anstår en riktig pga-tävling över 72 hål. Deltagarna får således verkligen bekänna färg och vi får säkert en segrare som verkligen gjort sig förtjänt av vinsten. WGC är världens största amatörtävling med tusentals golfare anmälda. Det är dessa sammanhang Mats nu ska göra vad han kan för att ta hem en mycket prestigefylld seger och jag talar nog för samtliga Goopare när jag säger att vi håller alla tummar vi kan och önskar honom "Lyyyyyyyyyycka till!"

Mer om tävlingen hittas på www.worldchampionshipgolf.com/sweden.html.

/Peter Lindqvist
goopen.se