050915
Källberg i vinnartagen!

Källberg fick tyvärr lämna återbud inför årets upplaga av GoOpen, eller tyvärr och tyvärr. Anledningen var nu hans eget bröllop som enligt säkra källor gick riktigt bra, men visst saknades Källberg som alltid sätter färg på träffarna på ett eller annat sätt.

Under hösten har Källberg visat mycket bra form då han tillsammans med Dalle har gått obesegrade genom tävlingen golf.se. Ända fram till regionfinalmatchen som gett en biljett till Sverigefinalen. Väl där skulle de ha en god möjlighet att ta sig ända till Thailand. Motståndet i denna batalj bestod av far och dotter med hcp 20 respektive 30. Det visade sig att dessa två aktörer förmodligen glömt att fylla i sitt hcp-kort uppåt ett tiotal rundor vardera eller bokstavligen var bäst när det gäller (hmmmmm). Då dottern med ett hcp på TRETTIO lyckades med bedriften att ej strecka ett enda hål och fadern med 20 i handikapp smetade ut varenda utslag utom ett runt 200 strecket, då kände man en viss lukt av, ja ni vet förmodligen svaret och det var inte lukten av bäst när det gäller, eller... Så trots att Dalle spelade fantastisk golf och drog ihop 37 poäng och Källberg 30 var dom totalt chanslösa.

Kommentarer från klubbhuset:
- Det känns hårt men jag tror Dalle är ännu deppigare. (Källberg)
- Riktigt tungt men Källberg verkar ta det hårdast. (Dalle)
Som det verkar har båda tagit förlusten rätt bra.

Några dagar senare drog Källberg till Rista golfbana i Gagnef och spelade Dalarnas tidningars höstgolftävling. Det var ett tungt startfält med profiler som Peter Lindqvist, Pelle Marklund samt diverse andra inbjudna från olika företag i Dalarna. Ca 40 st deltog i en A- och en B-klass. Källberg visade fin form och skrapade ihop 32 pinnar på svårspelade Rista som för dagen var hård som cement (banan saknar bevattning). Detta resultat räckte för att spela hem hela tävlingen. Lägg därtill en en andra plats i närmast flagg och seger i longdrive så förstår vi att Matte kommer att vara en av förhandsfavoriterna i nästa års GoOpen. I longdrive tyckte Matte själv att det var skönt att få stryka Toyota, som slagit längst innan den egna långa drivern, och skriva i Volvo istället.

Vi gratulerar Mats till första platsen i DT:s höstgolftävling och självklart till att han har hittat sin fru och gift sig.
HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA

/goopen.se

Mer om Mats Källberg
Mats sida ::..
Källberg & Dahlin i skåne ::..