050526
Källberg och Dahlin i farten nere i Skåne

Under vecka 18 drog det så kallade “Kepagänget” mot sydligare breddgrader på deras årliga Skåne resa. Vi har med hjälp av Dalle och Källberg samt den gamla innebandyvirtuosen Stefan "Kuje" Kujanpää fått fram lite info om denna prestigefyllda tävling.

På nervägen spelades Skövde. Väl nere i Skåne blev det Ekarnas några dagar för att sedan avsluta med Billingen på väg hem till Dalarna. Enligt Dalle hade det behövts en sittlift på Ekarnas på grund av det kuperade landskapet, härligt att ha den som åttonde och sista runda den helgen.

Källberg i problem
Källberg fick spela särspel om “Kepa'n” (det är ingen bedrift att få kepan ska tilläggas :-)). De två kombattanterna skulle spela ett par 4 hål med endast en klubba. Det borde ju ha passat Matte tyckte "Kujä" då han är Dalarnas i särklass största bolltalang (lirar raketon-SM i helgen). Hur gick det? Sisådär om du frågar Mats. Men han blev som sagt riktigt snygg i keps!

Dalle och Whiskey = Strålande golf
Efter en tung första runda på Ekarnas GK hällde Dahlin i sig en 1 liter öl och vips spelade han genast bättre på eftermiddagen. Sedan efter några munnar whisky på banan sluddrade han fram:
- "Fan har jag kommit till den stadium i livet att jag måste vara full för att svinga avslappnat!?". Vi goopare vet ju att det var länge sedan han kom till det stadiet. Sedan när han på hål 14 hade börjat nyktra till och slicat ut 2 bollar i skogen kom denna (bort) förklaring? Kommentaren till den sviktande avslutningen var (på sluddrande dalmål): att allt detta berodde på att han endast hade vänster linser med sig på resan!?

Ett enkelt recept till vecka 31 håll Dalle ifrån rusdryckerna.

Formmässigt
Enligt Källberg hade han en tung helg med ett snitt på 23-24 poäng men med en viss ljusning genom en 34 runda. Dalle hade lite mer flyt i spelet med ett snitt runt 30 och som topp kunde han visa upp en 36 på Skövde. Största liret från Dalle tog han fram i en scrambletävling under en Ekarnas runda då han och en viss Högman gick på smått fantastiska 61 (brutto) med hela 10 birdies.

Till historian ska tilläggas att lag Dahlin-Högman tog en Whiskey för varje birdie man gjorde, vad ska man säga, världsklass.

Favorittips
Någon av Spansk eller Dalle blir mästare år 2005 om Källberg tips ska gå in. Dalle tror på Spansk om nu äntligen psyket håller? Även Jerker kommer att ha bra chans enligt Dalle.

Outsiders
Någon av bröderna Kruse skulle kunna skrälla tror Matte. Källberg (ska hårdträna stenhårt i sommar enligt säkra källor) lurar i vassen som vanligt anser Dalle som även tror på Micke Larsson med viss reservation angående Karl Larssons psyke.........

- Grabbarna där framme i täten ska inte vara helt säkra. (M. Källberg)

- Backen mellan 13 och 14 kommer att vara utslagsgivande, har man inte druckit upp det medtagna där kan det bli ruskigt tungt. Den som klarar detta parti kommer att ligga bra till för seger. (L. Dahlin)

Vi tackar Kuje för lite smått och gott från skåne samt grabbarna för en trevlig pratstund och önskar de alla lycka till med golfen i sommar.

Av Tom Wester

Mer om Lars Dahlin
18 snabbfrågor ::..
Lars sida ::..

Mer om Mats Källberg
Mats sida ::..