090622
Dags att elda igång

Nu återstår knappt 2 veckor till den första bollen går ut på årets mästerskapsbana Torreby GK. För första gången går mästerskapet i närheten av Götet. Hur har året varit sedan sista bollen slogs i på Leksands GK för drygt 11 ½ månad sen?

Det började med att bollgeniet Källberg tog med sig den åtråvärda bucklan med sig hem men dock med ett mörkt moln på himlen. Nämligen det moln som gäckat Nord under åtta år. Det var alltså återigen ett år där lag Syd med kapten Spansk var för starka till slut.

Drygt två och en halv månad senare tog ett antal goopare samt ett gäng väl utvalda golfare sig an historiens första Höstgoopen. Singeltävlingen blev en fight in på mållinjen där Källberg såg ut att ta sin andra raka titel men nykomlingen Blom (en runda i Goopen, 2008) knäppte Matte på näsan. Även Lindqvist gjorde en kanonrunda och dessa tre herrar slutade alla på 72 där det hela avgjordes på HCP med Blom som segrare. Lagtävlingen blev nästan lika jämn där fem lag var inom tre poäng och lag Dahlin/Bergestål drog längsta stråt med hela 45 poäng.

Därefter blev det lugnt på goopenfronten och även våran gästbok gick som vanligt i vinteride så till den milda grad att vi fick anlita en viss Poh som eldade igång gästisen med lite Premier League snack som berörde. Efter några dagars heta diskussioner lugnade det ner sig för att återigen gå in i den vanliga lunken.

Tanken var sen att utmaningen skulle anordnas på den SVeriges nationaldag. Tyvärr blev det för kort tid för att samla våra motståndare så en ny goopentävling vid namnet Minigoopen såg dagens ljus. När har säkert läst om denna tillställning nyligen så det vi kan berätta lite kort var att Källberg återigen visade sig het och tog hem singelsegern strax före Linken.

Som sagt mindre än 2 veckor kvar och det är dags att börja spekulera i hur årets mästerskap kommer att sluta. Kommer Nord att ta sin första lagseger? Kommer någon att slå Goopens första HIO? Är det någon som är kapabel att ta sig närmare Källberg i birdielistan?

Tillbaka till lagen, Syd har från förra året tappat Erik N, Linton och Johan Kruse men behåller resten av laget intakt, i Nord har det däremot skett flera förändringar. Som dom säger i hockey… i Nord stryker vi Larsson, Hedberg, Linken, Henke, Hansson och Wahlis. Tråkigt men så är det, alla kan inte vara med varje år men till 10 års jubileumet hoppas jag alla är tillbaka. De som tillkommit i Nord är Niclas Blom som faktiskt gjorde en runda förra året när han klev in sista dagen på Leksand GK och visade bra form. Därefter har vi Jensa Sylsjö som gör comeback efter 5 år. Då tog han en fin 6:e plats nere i Århus. Sedan har vi enda riktiga nykomlingen i årets Goopen och det är ingen mindre än målvaktsikonen Ola Sundén. Dessa tre skulle faktiskt kunna vara tungan på vågen när lagresultatet ska räknas ihop. Vi har faktiskt en liten förändring i Syd också, det är Lindberg som lämnar på fredag för att bege sig till Idre på bröllop i hans ställe kliver Göteborgaren/innebandynorsken Jonas ”fiskebyxan” Mönell in. Med sig har han en, möjligtvis två caddies att i släptåg, stort tack redan innan tävlingarna börjar till denna duo/trio.

/Tom