060710
Spansk vs Dalle – Syd vs Nord

3 days, 16 hours, 8 minutes, 3 seconds står det på räknaren när vi tar pulsen för sista gången innan förste man slår ut i GoOpen 2006. Denna gång är det lagens kaptener som får äran att tala ut. När vi får tag på Syds kapten, Mats Spansk, är han ute och flanerar på Malmös gator under sin första semestervecka. Han har varit på jakt efter den ultimata svingen i ett par veckor men inte hittat rätt än. Saken är den att svingandet har fått ofrivillig vila några dagar p.g.a. en handskada som Morasonen ådrog sig under en vattenlek på Malmös Riviera när han som +30:a eller som Jake sa -40:a skulle likt Ronaldinho göra en bicycletas.Nords kapten Lars "Dalle" Dahlin jobbar hårt ända fram till torsdagskvällen då Källberg hämtar upp honom och de två beger sig ner till sydligare bredgrader. Förmodligen kommer laguppställningen gås igenom mer en gång under denna resa. Tittar vi på Dalles form är den som vanligt oerhört stabil efter en 36 poängs runda på Aspeboda i söndags och trots lite Whiskeysnurr på första hålen.

Några korta frågor till kaptenerna han vi med...

Vem blir årets överraskning i Syd respektive Nord?
Spansk: Tuna….. eller kanske Tom som aldrig riktigt glimrat till under åren jag varit med.
Dalle: Fagerström fast han är ingen överraskning eftersom han är favorittippad. Nej, jag tror det blir Totte som smyger med och överraskar i år.

Vilken är hetsat för tillfället?
Spansk: Monken kommer att förlänga sin segerrad (3 raka).
Dalle: Micke Larsson verkar var rejält på gång enda störningsmomentet kan bli tröjorna.

Något annat som bör nämnas?
Obesegrade Spansk (matcher): Vill gärna avsluta som förra året genom att vinna kaptensmatchen sista dagen.
Obesegrade Dalle (GoOpen): Angående hur man ska få stopp på Jakes segerrad, jag kommer att match Nisse i första hand, funkar inte detta så har jag jokern Östman att sätta upp mot Jake. Det känns som Nord inte har ett svagt kort i år men som den ödmjuke kapten han är tror han på en jämn batalj där Nisse avgör på sista hålet till Nords fördel.

Sista frågan gick till den obesegrade mästaren, vem vinner?
Konsten är att känna sin kropp och absolut inte dricka för lite vätska. Man måste våga det går inte att smyga sig till en vinst. Enligt Dalle har många en mycket hög högsta nivå i startfältet men även en riktigt låg lägsta nivå som lurar hos dom flesta. Vinnare då….. ja det är väl dags för Spansk och nu när han har en skada att luta sig mot slipper han pressen?

goopen.se tackar de båda kaptenerna och passar på att hälsa alla hjärtligt välkomna ner till Ombergs GK och GoOpen 2006.