061124
Dahlin & Källberg i Sydafrika...

Det stora äventyret för Dahlin & Källberg har nu börjat. Resan gick på torsdagen 23 november mot London som var första etappmålet. Biljetterna kom i fredags. Informationen till deltagarna var sparsam och det som nämdes var att det var samling på Heathrow i London.

Resan
Resan till Sydafrika och först London går för våra grabbar via Arlanda. Efter samlingen i London går resan vidare via Sydafrikas största stad, Johannesburg och sen vidare
till kuststaden Durban. Dryga 17 mil är det sen kvar att ta sig med transfer till Port Edward och Wild Coast Country Club i provinsen Kwazulu Natal som är slutdestinationen. Väl på plats i ett sommarvarmt Sydafrika, ca 24-30 grader, finns en mängd aktiviteter att välja på, bla safari, delfinutflykt, bad och naturligtvis det huvudsakliga, golfen. I själva tävlingen, Golfkortet cup, är det 8 lag kvar som gör upp om segern. Totalt var 411 lag anmälda. Så det är ingen liten bedrift att ta sig till finalen. Den 1 december går resan sen hem till verkligheten för beräknad ankomst i Falun den 2:a.

Tävlingen
Finalspelet sker under tre speldagar, 27-29 november, samt ytterligare en dag då inspel kommer att äga rum. Efter inspelsrundan den 26:e november avgörs finalspelet i tre 18-hålsmatcher. Kvartsfinal den 27:e, semifinal den 28:e och le grande finale den 29:e november. Dessutom spelas, för dom som förlorar, placeringsmatcher i någon form för platserna 3-8. Till sin hjälp kan vi nämna att en caddie även flyger med på resan. Det är den gamle pingislegenden Ola Nyström som kommer att hjälpa till med den sysslan.

Banan: Wild Coast Country Club, är en spännande bana i det kuperade landskapet på kullar vid Indiska Oceanen. Banan från 1983 är 5329 meter lång med par 70. Trots sex par 3 hål betraktas Wild Coast som krävande och utslagsgivande, inte minst på grund av närheten till kusten och de listigt placerade bunkrarna och vattenhindren.
Källa: cup.golf.se

Banan ligger, som synes på satelitbilden, en drive från Indiska oceanen. Byggnaden i mitten är hotellet. Det ligger inte direkt felplacerat det heller. Satelitbilden är från Google Earth.

Karta över Sydafrika för att se var dom befinner sig hittar du här ::..

Artikelserien om Lars Dahlins och Mats Källbergs resa och tävling kommer att fortsätta, inte minst när de tre kommit hem och rapporterar om hur det gick på resan och i tävlingen. Det ser vi fram emot.

Tidigare artikel
Nord mot sydligare breddgrader ::..