061004
Nord mot sydligare breddgrader...

På onsdagen (27/9-06) gjorde paret Dahlin/Källberg upp om två platser till Sydafrika i Lucky Looser-gruppens semifinaler (där är lag som förlorat i första omgången i Golfkort Cup som är kvalificerade). Noteras kan att från den första omgångens match, där man för övrigt förlorade, stod den gamla innebandy, fotboll och DD-profilen Bosse (tacksamma) Hedenskog för den ena halvan av motståndet.

Vägen dit var inte helt enkel vem har inte hört talas om fighten i Ånge (40 mil) där Dahlin/Källberg spelade andra omgången i Lucky Looser-gruppen. Historien lite kort från denna match var att Nordgrabbarna fick besked efter vinsten i första LL-matchen att dom blivit lottade att spela borta i Ånge. Alltså skulle grabbarna ta sig upp till Ånge för en i detta läget ganska harmlös golfmatch. Därför ringde nordpojkarna upp till Ånge för att kolla om man kunde åka halva vägen var, svaret från motståndarna blev ICKE intressant. Alla som har sett Källberg rensat en pingishage eller hanterat en golfklubba under vissa omständigheter kan nog föreställa sig hans fightingface när han fick höra dessa medgörliga Sundsvallsbors svar. Hade den matchen varit med på oddset hade jag lätt kunnat lägga in min månadslön på falulaget. Behöver vi nämna att det skrotades upp i Sundsvall, nej jag trodde väl det. 4 vinstmatcher senare hade man tagit sig vidare till finalspelet på Hagge.

Som sagt på onsdagen 27/9 (var det dags för Lucky Looser utslagningsspel på Hagge med två lagplatser till den stora finalen i Sydafrika i potten. Spelformen var 9-håls matchspel bästboll/sämstboll i tre steg kvart/semi/final alltså 16 lucky looser uppdelad på två sidor vinnaren av finalen på båda sidorna var alltså direktkvalificerad för 8-dagars semester/golftävling i Sydafrika. Kvartsfinalen blev en riktig rysare där Nordgänget ställdes mot en 10 och 11 handikappare. Dalle och Källberg tog direkt kommandot och när det återstod ett hål ledde dom med två poäng dessutom hade motståndarna inga slag på sista hålet. Defilering in i semifinalen alltså? Då visade nordarna upp GoOpentakter! och vek ner sig och tappade två pinnar. Matchen skulle därmed avgöras med särspel som bestod av chippning nerifrån en slänt upp till green. Närmast hål gick segrande ur striden. Avståndet var ca tio meter. Lotten föll så att Källberg slog slag två och Dalle avslutade detta särspel. Motståndare ett började med ett briljant slag och bollen stannade 1,5 meter från flagg och satte hård press på vårat gäng. Källberg fick iväg ett hyfsat slag som slog ner i greenkant men tappade för mycket fart och stannade för långt ifrån. Kombattant två duffade bollen och var inte ens nära greenen. Då återstod bara fyrfaldige GoOpensegraren Dahlin som med sedvanlig säkerhet tog sin loftade klubba och satte upp den med enligt honom själv ”ett riktigt bra slag” och vinstmarginalen skrevs till en halv meter. Jublande falukillar fick direkt bege sig till semifinalen med endast en macka i kistan. Av bara farten vann dessa herrar både semi och final där båda matcherna vara klara innan sista hålet. Den stora finalen avgörs nu den 23 november 2006 på Sun Wild Coast Country Club. En bana som enligt vad goopen.se erfar ska vara ”vansinnigt” vacker. Där väntar nu alltså 8 dagars semester med fyra dagars golf.

Enligt medlemskort.golf.se är det följande som de båda herrarna har att se fram emot i Sydafrika.
Följande ingår i resan:
• Avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn med South African Airlines eller Swiss Airlines den 23 november, turistklass, via Johannesburg till Durban. Resturresa den 1 december och hemkomst den 2 december.
• busstransfer Durbans flygplats t o r (ca 17 mil enkel väg),
• sju nätter på Wild Coast Sun Resort, del i dubbelrum, inkl. frukost,
• fyra greenfees på anläggningens bana.

Ett stort grattis och lycka till i Sydafrika från goopen.se

Länkar
cup.golf.se: Semifinal i Hagge! ::..
cup.golf.se: Semifinal i Hagge! (Bild) ::..
ccafricagolf.com: Wild Coast Sun Country Club ::..